Yalvaç Devlet Hastanesinde Diyabet Eğitimi
22 Temmuz 2022

Yalvaç Devlet Hastanesinde Diyabet Eğitimi

Hastanemizde 3 gün boyunca “DİYABET OKULU” eğitimi İç Hastalıkları Uzmanı Şeyma SAVAŞ önderliğinde Eğitim Hemşiresi Ayşegül ERSEN, Eczacı Murat UCAR, Uzman Diyetisyen Betül ÇETİNKAYA, Fizyoterapist Mustafa YILA, Kalite Direktörü Tugay ULUKUŞ ve Hemşire Döndü ÖNAL eşliğinde yapılmıştır. Eğitimde diyabet hastalarının karşılaşmış olduğu sorunlar, diyabetin olumsuz etkilerine yönelik önleyici faaliyetler, diyabette beslenme ve fiziksel aktivite, insülin uygulamaları ve evde kan şekeri takibi hakkında eğitimler verilmiştir.
Diyabet hakkında hastaların bilinçlenmesi çabası altında yürütülen “Diyabet Okulu” kapsamında hastanemiz tarafından aldıkları eğitim sonrasında katılımcılara diploma verilmiştir.

• 14 KAPAK.jpg