1 - 7 Nisan Kanser Haftası
05 Nisan 2024

Hastanemizde 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri düzenlendi.
Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler arasında ikinci sırada yer almakla birlikte risk faktörlerinden uzak durularak ve erken tanı ile tedavi edilerek birçok kanserin iyileşme oranının yüksek olduğu bilinmektedir.
Kansere karşı bilinçli olmak, erken tanının önemini kavramak ve kanser tarama yöntemleri ile belli yaşlarda belli periyodlarda testleri yaptırmak konusunda farkındalık kazanılmasına yönelik olarak hastanemizde “1-7 Nisan Kanser Haftası” kapsamında etkinlik düzenlenmiştir.
Bu kapsamda hastanemize ayaktan başvuran hastalar ziyaret edilerek broşür dağıtılmış, kanser riskini arttıran faktörlerden uzak durulması gerekliliği ve kanserden korunmak için öneriler hakkında bilgi verilmiştir. #UlusalKanserHaftası
Peki, kanser taramalarını biliyor muyuz?
Ülkemizde ücretsiz olarak yapılan kanser taramaları aşağıdaki şekildedir;
-Meme Kanseri Taraması
40-69 yaş arası kadınlar 2 yılda 1
-Rahim Ağzı Kanseri Taraması
30-65 yaş arası kadınlarda 5 yılda 1