18-24 Mart Ulusal Yaşlılar Haftası
20 Mart 2024

“18-24 Mart Ulusal Yaşlılar Haftası” kapsamında hastanemiz Aile Hekimi Uz. Dr. Onur POLAT ile söyleşi gerçekleştirilmiştir. Uzmanımız Yaşlılar Haftası ile ilgili bilgilendirme yapmıştır.

İnsan hayatının olgunluk çağı olarak nitelendirilen yaşlılık, günümüzde başlangıcı ve tanımı ile tartışma konusudur. Kimine göre insan yaşlanmaz, kimine göre içten içe fark etmeden yaşlanır insan.

Yaşlanmaktan ziyade “sağlıklı yaş almanın” öne çıktığı günümüzde 65 yaş ve üstü kişilerin yaşlı olarak tanımlanması ne kadar doğru? Bunun oluşabilmesi yani sağlıklı yaş alma için neler yapılmalı?

Beslenme, zihinsel egzersiz, fiziksel aktivite, düzenli sağlık kontrolü, sosyalleşme etkinlikleri ve hobi faaliyetleri yaşlılık döneminin kaliteli, huzurlu ve anlamlı geçmesini sağlayan etkenlerdir.

Kişinin kronik sağlık sorunlarının ve yaşlılık döneminde oluşabilecek hastalıkların doğru yönetimi hasta-hasta yakını ve sağlık merkezi birlikteliği ile mümkün olmaktadır.

Yalvaç Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi olarak değerli büyüklerimiz, yaşlılarımızın çeşitli sağlık sorunları ile ilgilenmekte ve her açıdan yanında olmaktayız.

18-24 Mart Yaşlılar Haftasını kutluyor, insan hayatının olgunluk ve huzurlu bir dönemi olan yaşlılığın herkesçe güzel bir biçimde geçirilmesini temenni ediyorum.