1-7 ARALIK ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI
04 Aralık 2023

“1-7 ARALIK ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI”

“1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” kapsamında hastanemiz Acil Tıp Uzmanı Dr. Sinan SİTEMBÖLÜKBAŞI tarafından “Acil Sağlık Hizmetleri” ile ilgili bilgi notu hazırlanmış olup konu hakkında bilgilerini bizlerle paylaşmıştır.

1-7 Aralık tarihleri “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası “ yani hayat ile ölüm arasındaki o ince çizgi üzerinde görev yapanların haftası olarak kutlanmaktadır.

Acil Sağlık Hizmetleri kişinin ani gelişen ve yaşamını tehdit eden durumlarda (hastalıklar, kazalar, doğal afetler vs. ) değerlendirilmesi, tedavisi ve naklini gerçekleştiren 7/24 hazır bulunan merkezlerdir.

Acil sağlık Hizmetlerinin iki aşaması vardır. Bunlar; hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve acil servislerdir.

Hastane öncesi Acil Sağlık Hizmetleri 112 acil çağrı merkeziyle birlikte hava, kara, deniz ambulanslarını içeren birimdir. Sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyulan durumlarda 112 acil çağrı merkezi aranarak hastanın hastane öncesi sağlık çalışanları tarafından değerlendirilmesi, ilk tedavilerinin yapılması ve güvenli bir şekilde hastaneye nakledilmesini kapsamaktadır.

Acil servisler ise kişinin kesin tedavi alınacak merkeze geçişine kadar her türlü sağlık hizmetini içermektedir.

Hastaların en hızlı şekilde tedavi alması için birimlerin iletişimi üst düzeyde bulunmaktadır ve multidisipliner bir yaklaşımla hizmet verilmektedir. Bir saniyelik vaktin bile değerli olduğunu çok iyi bilen ekipler canla başla çalışmaktadır.

Bizler de aynı bilinçle ekiplerimize destek olmak için 112 komuta merkezini gereksiz yere meşgul etmemeli, ambulanslarımıza öncelik tanımalı olay yerinde sağlık çalışanlarımızı meşgul etmemeliyiz.

Yalvaç Devlet Hastanesi olarak 24 saat açık olan acil servisimizde acil hekimlerimiz ve sağlık personellerimizle birlikte yaptığımız işin ciddiyetini bilerek her daim hazır bulunmaktayız. Her türlü hasta profiline müdahelemizi tam ve yerinde uygulamak için gece gündüz yoğun mesai harcamaktayız.

Can kurtarmak adına yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarımızın Acil Sağlık Hizmetleri haftasını Yalvaç Devlet Hastanesi olarak canı gönülden kutlarız.

1-7 ARALIK ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI