26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
26 Ekim 2023

Hastanemizde “26 Ekim Hasta Hakları Günü” kapsamında etkinlikler düzenlendi.
            Hastanemizde Hasta Hakları’na dair stant açılmış olup ayaktan tedavi gören ve yatarak tedavi gören hastalarımız ziyaret edilmiştir. Vatandaşlarımızın hasta hakları ve sorumlulukları ile ilgili bilinçlenmeleri ve farkındalık kazanmaları için ek olarak broşür dağıtılmıştır.
            Peki, Hasta Hakları Nedir?
            Hasta hakları, kişi, hekim ve sağlık kurum/kuruluşu arasındaki, her türlü hukuksal ilişkiyi belirlemek, kişinin sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilmesini sağlamak, hastanın temel insanî ihtiyaçlarını gidermek, tıbbî hizmetlerin verilmesi sırasında insan haklarını gözetmek, hastanın tıbbi imkânlara erişimindeki her türlü engeli kaldırmak gerekçeleriyle oluşturulan bir insan hakkı kavramıdır.
            Hasta hakları, sağlık hizmetlerinin en önemli ayağını oluşturmaktadır. Hasta hakları, bir insan hakkı olması özelliğinden dolayı, kişilerin sadece insan olmasından kaynaklanan “insani değer hakları” dır.
Bu haklar da vazgeçilemez niteliktedir. Diğer taraftan, başka türdeki insan haklarının belki de başlangıç noktasını oluşturmaktadır. Zira insan, sağlıklı olmadan diğer insan haklarını kullanamaz.
            Bu bakımdan Hastanemiz Hasta Hakları Birimi, hastalarımızın her türlü sıkıntısını çözmek için hizmet vermektedir.

• Hasta Hakları Günü (1).jpeg
  • Hasta Hakları Günü (9).jpeg