Isparta Yalvaç Devlet Hastanesi

ISPARTA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Isparta Yalvaç Devlet Hastanesi

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Hastanemizde Op.Dr. Kazibe Koyuncu ve Op.Dr. Sefa A. Öztürk Tarafından Meme Kanseri ve Prostat Semineri

Güncelleme Tarihi: 02/01/2018

• Hastane kanser semineri (6).JPG
  • SAM_5274.JPG
  • SAM_5275.JPG
  • SAM_5276.JPG
  • SAM_5277.JPG
  • SAM_5278.JPG
  • seminerrrr.jpg

Hastanemizde Meme Kanseri Haftası dolayısıyla personele meme, rahim ağzı ve prostat kanseriyle ilgili seminer verildi. Başhekimimiz tarafından hastanenin toplantı salonunda düzenlenen semineri kadın hastalıkları uzmanı jinekolog Dr. Kazibe Koyuncu ile üroloji uzmanı Dr. Sefa Alperen Öztürk verdi. Semineri, Başhekim Op. Dr. Ceyhun Coşkun ve doktorlar da takip etti.

Dr. Kazibe Koyuncu, ülkemizde akciğer kanserinden sonra en çok meme kanseri vakalarından ölüm olayı olduğunu ve erken tanının hayat kurtardığın söyledi. Meme kanserinin erken tanısında kadınların kendi kendini muayene etmesinin bile önemli olduğunu vurgulayan Koyuncu, kanserde erken teşhis yapıldığı takdirde tedavi imkanı bulunduğunu, rahim ağzı kanserlerinde ise 40 yaşından itibaren kadınlara yılda en az 1 kez Kanser Tarama Merkezlerine giderek smear testi yaptırmasını önerdi.

Dr. Sefa Alperen Öztürk de son yıllarda artış gösteren prostat kanseriyle ilgili bilgi verdi. Genellikle 50 yaşından sonra çoğu erkekte prostat büyümesi meydana geldiğini ancak bunların bir çoğunun iyi huylu olduğunu kaydeden Dr. Öztürk, prostat kanserinin son 30 yılda 3 kat arttığını dikkati çekti. Dünyada yaygın olan prostat kanserinden her 15 dakikada 1 kişinin öldüğünü ve 3 dakikada 1 kişinin kansere yakalandığını belirten Öztürk, erken tanılarda çoğu vakanın tedavi edilebildiğini belirterek, 50 yaş üstü erkek hastaların her yıl PSA testi yaptırmasının önemli olduğunu vurguladı.

Hastane Başhekimimiz Op. Dr. Ceyhun Coşkun, "Bu hafta Meme Kanseri Haftası olması dolayısıyla hastanemizde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik seminer düzenledik. Dünya genelinde en fazla ölüm nedenlerinden biri olan kanser türevlerine karşı sürekli araştırmalar yapılıyor. Tabi bu araştırmalar kadar erken tanının önemi de tartışılmaz bir gerçek. Biz bu açıdan dolayı evvela kendi çalışanlarımızı bilgilendirmek istedik. Semineri bu amaçla düzenledik umarım faydalı olmuştur" dedi.